Whoopi Goldberg and Bella Thorne
Getty Images
Vupi Goldberg (levo) i Bela Torn (desno)

Komentari Vupi Goldberg o trendu pravljenja nagih selfija su „odvratni", kaže glumica Bela Torn.

„Ako ste poznati, nije važno koliko imate godina. Jednostavno, ne pravite nage selfije", rekla je Goldberg u televizijskoj emisiji Pogled (The View).

Goldberg je to rekla nakon što je Torn na internetu objavila sopstvene nage fotografije, kao odgovor na pretnju hakera da će to uraditi.

Torn je na Instagramu napisala šta misli o komentarima Goldberg.

Trebalo je i ona da se pojavi u istoj emisiji, ali je odustala da se „ne bi osećala kao da je bije gomila starih žena".

„Ne želim da vi devojkama pričate o sopstvenim stavovima , jer neću da to sluša moja ćerka. I nikada joj ne bih rekla tako nešto", napisala je Torn na Instagramu gde ima 19,8 miliona pratilaca.

Glumica je dodala i da su njeni profili na društvenim mrežama bili izloženi napadima hakera, a da je fotografije objavile pre „uljeza".

Ukradene fotografije

Pre tri godine ukraden je veliki broj golišavih fotografija poznatih ličnosti i potom objavljen na internetu.

Ali to se dešava i ljudima koji nisu poznati široj javnosti.

Ranije ove godine, jedna žena potvrdila je za BBC da su joj ukradene fotografije.

„Prvi put se to desilo kada sam bila veoma mlada i srušio mi se ceo svet", rekla je Majkala Monsun za BBC.

„Brinula sam se zbog porodice i šta će reći ljudi, jer uglavnom se krivica svaljuje na žrtve, a ne na one koji kradu i objavljuju. Mnogi životi su uništeni zbog toga".

Ona je čak pokrenula i sajt za borbu protiv hakera.

Kako možete da sačuvate fotografije?

Probajte da budete svesni različitih rizika prilikom slanja fotografija. Ovo su neki od saveta Tanje Horek, analitičarke za digitalnu privatnost.

  • Nikada ne otkrivajte lice na nagim fotografijama - isecite ga
  • Aplikacije kao što je Fejsbuk mesindžer su zgodne, ali nisu baš bezbedne. Dropboks je možda bolje rešenje. Razmislite da koristite aplikaciju sa šifrom.
  • Razmislite šta može da se desi sa vašim fotografijama kada se posvađate sa osobom kojoj ste ih ranije slali
  • U redu je reći ne - nemojte da osećate pritisak da delite fotografije ako to ne želite.
  • Budite svesni mogućnosti prevare, pogotovo kada vam nepoznate osobe traže nage fotografije

(BBC News, 06.21.2019)

Nastavi čitati

Apple povlači proizvod: Može da se pregreje

Vesti online pre 1 sat  |  B92.net, Vestionline

Kompanija Apple je objavila dobrovoljni poziv na povlačenje određenog broja primeraka starijeg modela 15-inčnog MacBooka Pro.

Razlog povlačenja je baterija koja može da se pregreje i predstavlja sigurnosni rizik, a poziv se odnosi na primerke koji su prodati između septembra 2015. i februara 2017. godine. Apple od kupaca traži da prestanu da koriste laptopove ukloliko su deo sporne grupe, a baterija će im biti zamenjena besplatno. Korisnici lako mogu da provere da li njihov laptop predstavlja rizik tako što će na internet stranici kompanije uneti serijski broj uređaja.

Nastavi čitati

Kompanija Telenor pustila je danas u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu u rad prvu 5G baznu stanicu u Srbiji koju će moći da koriste domaće i strane kompanije, startap kompanije i studenti tehničkih fakulteta.

Peta generacija (5G) mobilnog interneta donosi višestruko uvećane brzine protoka, veću pokrivenost i kapacitete i gotovo potpuno odsustvo kašnjenja u prenosu podataka.

Tokom puštanja u rad 5G mreže rečeno je da će ta mreža imati najveću primenu u automatizaciji i kontroli proizvodnih procesa, medicini, komunalnim uslugama, poljoprivrednoj i automobilskoj industriji.

Generalni direktor Telenora u Srbiji Majk Mišel kazao je da će do komercijalne upotrebe te tehnologije doći kroz godinu dana i ocenio kao važnu odlučnost vlasti u Srbiji za fokusiranje na digitalizaciju i edukaciju.

"Delimo viziju Srbije kao lidera u regionu u razvoju digitalne ekonomije i inovacija. Tehnologija 5G je tehnologija budućnosti i želimo da budemo spremni za trenutak kad bude u komercijalnoj upotrebi", kazao je Mišel.

On je pozvao kompanije iz Srbije i regiona da iskoriste činjenicu da imaju 5G okruženje na raspolaganju.

Ministar turizma, trgovine i telekomunikacije Rasim Ljajić istakao je da će 5G tehnologija omogućiti ekonomski i privredni napredak i da ta tehnologija predstavlja uslov za četvrtu industrijsku revoluciju.

"Petoj generaciji teži čitav svet, svi se utrkuju ko će da komercijalizuje tu tehnologiju. Ovo je 'nasušna' potreba za našu državu jer je naša privreda tek na nivou druge industrijske revolucije", kazao je Rasim Ljajić.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović rekao je 5G doneti mnoge mogućnosti koje će poboljšati kvalitet svakodnevnog života.

"Ova tehnologija će omogućiti da se uređajima upravlja u realnom vremenu, da zažive mreže velikog broja senzora (Internet of things) koje upravljaju gradskim servisima i velikim sistemima (Smart city)", kazao je Jovanović.

Od septembra ove godine 5G mrežu koristiće i studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su prvi partneri ovog projekta.

Tokom puštanja u rad ove bazne stanice urađen je test brzine 5G internet mreže koji je dostigao brzinu od jednog gigabita, a testiran je preko uređaja kompanije Huawei, koja je i partner na ovom projektu.KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

(Beta, 06.21.2019)

Nastavi čitati

Brzo, brže, gej

XXZ magazin pre 30 minuta  |  XXZ magazin

Stereotipi i brzina hodanja

Novi stereotipi o pripadnicima LGBTIQ zajednice rađaju se svakog dana, a onaj da „gej osobe hodaju brzo“ postoji već neko vreme, te su se pojavile i neke teorije koje ga potvrđuju. Kada je internet u pitanju, sve se uglavnom okrene na šalu, pa i mimovi koji se bave brzinom hodanja gej pešaka. “Gej Twitter” je tako iznedrio mnoge teorije na ovu temu, a javili su se i neki eksperti koji problemu pristupaju iz nešto manje smešnog ugla. Jedna od

Nastavi čitati

Vlada Srbije usvojila predlog zakona o trgovini

Radio 021 pre 1 sat  |  Tanjug

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici dva zakonska predloga iz oblasti trgovine: Predlog zakona o trgovini i Predlog zakona o robnim berzama.

Modernizacija i razvoj trgovinskog sektora, a posebno maloprodajnog imaju direktan i indirektan uticaj na ekonomiju, posebno imajući u vidu podatak da 19 odsto od ukupnog broja zaposlenih radi u trgovini, a njen udeo u BDP-u iznosi oko deset odsto. Predlogom zakona o trgovini regulisaće se i Internet prodaja, s obzirom na to da ona ima sve veće učešće u ukupnom maloprodajnom prometu. Predlogom zakona o robnim berzama uređuje se robno-berzansko

Nastavi čitati

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović rekao je 5G doneti mnoge mogućnosti koje će poboljšati kvalitet svakodnevnog života. ``Ova tehnologija će omogućiti da se uredjajima upravlja u realnom vremenu, da zažive mreže velikog broja senzora (Internet of things) koje upravljaju gradskim servisima i velikim sistemima (Smart city)``, kazao je Jovanović.

Nastavi čitati

Alo pre 55 minuta  |  Alo.rs/ B.Z.

Nastala pometnja!

U tom trenutku, on je još uvek bio s Aleksandrom Subotić, a snimak već neko vreme kruži internetom. Povileneo je čim je shvatio o čemu se radi. Inače, mnogi su gotovo sigurni da između njih dvojice "postoji nešto" i ta priča nikako da padne u zaborav. Zbog prevelikog pritiska, David je rešio da preduzme drastične mere, pa pripretio i tužbom. Međutim, prilično je iznenadio kada je otkrio koga će tužiti. U pitanju je Katarina Ristić Keti,

[embedded content]

Nastavi čitati

Danas pre 1 sat  |  Piše: BBC News na srpskom

Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov dodatno je radio na svom imidžu čoveka od akcije tokom vojne vežbe kada je iz pištolja pucao na pokretan cilj na biciklu.

Snimak o entuzijazmu i pohvalama liderske preciznosti , koji je emitovan na televiziji Altin Asir, izazvao je kritike na internetu i u opozicionim medijima. Predsednik je išao u kontrolu vazdušnih i kopnenih snaga na nepoznatoj lokaciji. Stigao je u neobičnom kombiju zlatne boje iz kojeg je dramatično izašao na uska bočna vrata. Nakon što se pripremio, nastavio je da puca na ciljeve iz otvorenog vozila, „još jednom pokazujući preciznost za koju

Nastavi čitati

Puštena u rad prva 5G bazna stanica u Srbiji

N1 Info pre 3 sata  |  Beta

Kompanija Telenor pustila je u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu u rad prvu 5G baznu stanicu u Srbiji koju će moći da koriste domaće i strane kompanije, startap kompanije i studenti tehničkih fakulteta.

Izvor: Agencije Peta generacija (5G) mobilnog interneta donosi višestruko uvećane brzine protoka, veću pokrivenost i kapacitete i gotovo potpuno odsustvo kašnjenja u prenosu podataka. Tokom puštanja u rad 5G mreže rečeno je da će ta mreža imati najveću primenu u automatizaciji i kontroli proizvodnih procesa, medicini, komunalnim uslugama, poljoprivrednoj i automobilskoj industriji. Generalni direktor Telenora u Srbiji Majk Mišel kazao je da će

Nastavi čitati

Internet prezentacije i aplikacije na svim uređajima i platformama koji odgovaraju vašim potrebama.

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Viber WhatsApp