• Početak
  • Internet
  • Isplivao zaboravljeni film o demonstracijama protiv Miloševića '96. i '97.

Isplivao zaboravljeni film o demonstracijama protiv Miloševića '96. i '97.

Prošle su 22 godine od najmasovnijih demonstracija protiv vladajućeg režima u Srbiji, kada se tri meseca šetalo ulicama nakon pokušaja tadašnje vlasti da falsifikuje rezultate lokalnih izbora. Tačno 88 dana građani su uporno tražili da se prizna pobeda opozicione koalicije Zajedno koju su činili Srpski pokret obnove, Demokratska stranka i Građanski savez Srbije. Na internetu je upravo isplivao dokumentarni film iz tog vremena "Udešavanje glasa".

Noizz pre 3 sata  |  Noizz.rs
Noizz: Isplivao zaboravljeni film o demonstracijama protiv Miloševića '96. i '97.
Delo reditelja Vladimira Perovića je hronološki pregled haosa posle izbora 1996. Film je izmontiran od materijala koji je BK televizija tada snimala, a kako ja navedeno na Youtube-u, kaseta sa ovim zaboravljenim filmom sasvim slučajno je pronađena. Gledajući ga iz današnje perspektive, smenjivaće vam se oprečne emocije, ali ono što sigurno neće izostati je - gorčina. 22 godine kasnije, čini se da smo i dalje na istom mestu, a paralele koje...
Kliknite ovde da biste pročitali vest u celini na sajtu noizz.rs »

www.naslovi.net - Posetite Naslovi.net početnu stranicu, najbolji izvor informacijaPročitajte ceo tekst InternetInternet prezentacije i aplikacije na svim uređajima i platformama koji odgovaraju vašim potrebama.

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.