• Početak
  • Internet
  • Telenor: Ove godine uložićemo u ekonomiju Srbije više od 100 miliona evra

Telenor: Ove godine uložićemo u ekonomiju Srbije više od 100 miliona evra

Beta pre 7 sati

Kompanija Telenor Srbija planira da u 2019. godini u ekonomiju Srbije uloži više od 100 miliona evra, kroz direktna ulaganja u infrastrukturu, mobilni internet, razvoj digitalnih tehnologija, poreze i plate, kao i druga davanja, najavio je danas novi direktor te kompanije Majk Mišel.

"Želje korisnika biće pokretač i usmerenje za ulaganja Telenora, a više od 50 odsto infrastrukturnih investicija ići u razvoj kapaciteta mreže, interneta i korišćenje servisa, kao i u inovacije", rekao je Mišel, a saopštila je ta kompanija. 

Navedeno je da je 2018. bila dobra godina za poslovanje Telenora Srbija, pa je tako "kompanija u poslednja tri kvartala rasla brže od konkurencije, dok je broj korisnika u tom periodu povećan za tri procenta u odnosu na isti period 2017. godine".

"Po oceni Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Telenor Srbija ima najviši ukupan rezultat u svim kategorijama: najbolju 3G i 4G mrežu, najkvalitetnije internet iskustvo (web browsing) i najviši kvalitet govornog servisa", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da u Telenoru trenutno radi više od 900 ljudi, a planira se i povećanje broja zaposlenih, jer se očekuje rast ekonomije Srbije, kao i samog maloprodajnog tržišta.

Vlasnik 100 odsto Telenorovih operacija u centralno-istočnoj Evropi za 2,8 milijardi evra prošle godine postao je PPF fond. Taj fond upravlja ukupnom imovinom od 38 milijardi evra u 22 zemlje, na tri kontinenta.

(Beta, 25.01.2019)

www.naslovi.net - Posetite Naslovi.net početnu stranicu, najbolji izvor informacijaPročitajte ceo tekst InternetInternet prezentacije i aplikacije na svim uređajima i platformama koji odgovaraju vašim potrebama.

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Viber WhatsApp