Linkedin otvara 800 radnih mesta


Majkrosoftova poslovna društvena mreža, Linkedin, saopštila je da će otvoriti 800 novih radnih mesta u svom evropskom sedištu u Dablinu.

Takav potez sugeriše da je zapošljavanje u Irskoj i dalje snažno, uprkos planiranom izlasku susedne Britanije iz Evropske unije i usporavanju globalnog ekonomskog rasta, ocenjuje agencija Rojters.

Kalifornijski Linkedin, koji ima više od 630 miliona članova širom sveta, saopštio je da će novozaposleni biti smešteni u novom razvojnom centru te kompanije u Dablinu, koji treba da bude završen do kraja sledeće godine.

Pročitajte još - Rusija zabranila LinkedIn

Evropska komisija je u avgustu 2016. naložila Irskoj da povrati 13 milijardi evra od Epla zbog nezakonitog poreskog aranžmana, koji je toj kompaniji omogućio nepravednu prednost, što je u suprotnosti sa pravilima EU o državnoj pomoći.

Ta odluka Komisije, međutim, nije uticala na usporavanje povećanja radnih mesta u multinacionalnim kompanijama u Irskoj, gde je broj novih radnih mesta prošle godine porastao rekordnim tempom.

Fejsbuk je u januaru najavio da će u Dablinu ove godine zaposliti još 1.000 ljudi, a američki proizvođač softvera, Sejlsfors, takođe je objavio da će otvoriti 1.500 radnih mesta u narednih pet godina.


Pročitajte ceo tekst Novosti tehnologijaInternet prezentacije i aplikacije na svim uređajima i platformama koji odgovaraju vašim potrebama.

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Viber WhatsApp