Epl razmatra izmeštanje 15-30% proizvodnje iz Kine?


Kompanija Epl je zatražila od glavnih dobavljača da procene efekte izmeštanja 15 do 30 odsto svojih proizvodnih kapaciteta iz Kine u jugoistočnu Aziju, u sklopu priprema za restrukturiranje svog lanca snabdevanja, prema pisanju japanskog lista "Nikei ejžan rivju".

Zahtev kompanije Epl posledica je dugotrajnog kinesko-američkog trgovinskog spora, a čak ni rešavanje tog spora neće dovesti do promene odluke kompanije, piše taj list pozivajući se na više izvora.

PROČITAJTE JOŠ: Zbogom androidu: „Huavej“ prelazi na rusku auroru?

Proizvođač "ajfona" je zaključio da su rizici od prevelike zavisnosti od proizvodnje u Kini isuviše veliki i da se čak umnožavaju.

Od ključnih Eplovih dobavljača - Fokskona, Pegatrona, Vistrona, glavnog proizvođača "mekbuka" Kuanta kompjutera, proizvođača "ajpeda" Kompal elektroniksa, proizvođača "ajpoda" Inventeka, kompanija Lukšer-ICT i Gerteka - zatraženo je da procene opcije poslovanja van Kine, piše “Nikei”.

Zemlje koje se razmatraju su Meksiko, Indija, Vijetnam, Indonezija i Malezija, a Indija i Vijetnam su među favoritima za pametne telefone, prenosi "Nikei", pozivajući se na neimenovane izvore.


Pročitajte ceo tekst Novosti tehnologijaNewsletter

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Viber WhatsApp