• Početak
  • Tehnologija
  • Igra o Černobilju ima odličnu priču, prepunu zapleta i emocija (VIDEO)

Igra o Černobilju ima odličnu priču, prepunu zapleta i emocija (VIDEO)


Isti studio je, za potrebe svog projekta Chernobyl VR, prethodno već radio 3Dskeniranje okoline, zbog čega u igri možemo da očekujemo realističan i veran prikaz černobiljskog okruženja.

Igra je, putem crowd-funding kampanje na Kickstarteru, već prikupila više od 200 hiljada dolara.

Radnja se odvija više od 30 godina nakon černobilske katastrofa, koja se dogodila u trenutku kada ste vi bili tek mlad i zaneseni fizičar koji je radio u postrojenju elektrane. U nesreći ste izgubili devojku, zbog čega se sada se vraćate u Černobilj da biste se napokon rešili demona prošlosti.

Autori igre obećavaju složenu i duboku priču, prepunu zapleta i emocija. Oni su objavili zvanični polusatni video igre iz pre-alpha verzije, iz koga se može zaključiti da je doživljaj u potpunosti pogođen.

PROČITAJTE JOŠ: USKORO PREMIJERA RUSKE SERIJE "ČERNOBILj": Koja je cena laži

Međutim, budući da je ovde reč o videoigri, ne treba se previše hvatati za istorijsku tačnost radnje i radioaktivne černobilske okoline.

Prvu priliku za igranje Chernobylitea PC igrači bi trebalo da dobiju na jesen. Moguće je da će igra naknadno izađe i za konzole. Sama igra je najavljena još prošle godine, pre nego što je HBO-ova serija ostvarila neverovatan uspeh u svetu.

Upravo zato će biti zanimljivo ispratiti da li će "hajp" oko Černobila zahvatiti i samu igru, i privući igrače kojima bi ona inače prošla ispod radara.


[embedded content]
(b92.net)


Pročitajte ceo tekst Novosti tehnologijaNewsletter

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Viber WhatsApp