Proučavanje svemira za dobrobit čovječanstva

PEKING - Kina je spremna da proučava Mjesec i ostatak svemira ne samo u svoje svrhe već i za dobrobit cijelog čovječanstva, saopštila je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

Ona je rekla da je proučavanje Mjeseca važna faza i da treba postupati u skladu sa originalnim planom i istražiti svemir zarad cijelog čovječanstva.

"S tim u vezi, ključno je da se pojača međunarodna saradnja kako bi se omogućilo bezbjedno istraživanje i korišćenje svemira. Kina je spremna da uloži sve napore kako bi dala svoj doprinos za dobrobit cijelog čovječanstva", istakla je Hua.

Ona je podsjetila da je prošlo pola vijeka otkako je čovjek kročio na Mjesec, uz napomenu da postoji potreba da se preduzmu dalji koraci u tom smjeru, javio je TASS.

Kina velikom brzinom razvija svoj državni svemirski program dizajniranjem meteoroloških, telekomunikacionih i navigacionih satelita, zajedno sa tehnologijama za istraživanje Mjeseca.

Kineski naučnici razvijaju i projekat za proučavanje asteroida i Marsa, čiju površinu planiraju detaljnije da istražuju u periodu od 2020. do 2025. godine.Read full article on NezavisneInternet prezentacije i aplikacije na svim uređajima i platformama koji odgovaraju vašim potrebama.

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Viber WhatsApp