Samsung smanjio procenu pada dobiti za poslednji kvartal


Kompanija Samsung Elektroniks saopštilaje danas da će njen operativni profit u poslednjem kvartalu verovatno biti niži za 34 odsto u odnosu na godinu ranije, što bi bio manji pad od očekivanog zahvaljujući povećanju isporuka smartfona i postepenom stabilizovanju cena kompjuterskih čipova.

Južnokorejski tehnološki gigant je procenio operativni profit za tromesečje oktobar-decembar na 7,1 hiljadu milijardi vona (6,0 milijardi dolara), što bi bio pad od 34,26 procenata u odnosu na isti period 2018. godine, prenosi agencija AP.

Iz Samsunga su naveli da je prihod kompanije verovatno pao za 0,46 odsto, na 59 hiljada milijardi vona (50 milijardi dolara), ali nisu dali rezultate ostvarene u različitim poslovnim segmentima. To će učiniti kada objave konačni izveštaj o poslovanju krajem ovog meseca.

Samsung, najveći svetski proizvođač pametnih telefona i poluprovodnika, pretrpeo je snažan pad dobiti u poslednjih godinu dana, budući da globalno prevelika ponuda ove industrije primorava proizvođače čipova da snize cene kako bi očistili zalihe.

Ova kompanija je procenila operativnu dobit za celu 2019. godinu na 27,7 hiljada milijardi vona (23,5 milijardi dolara), što bi bio pad od 53 procenta u odnosu na prethodnu godinu.

Pročitajte još: Samsung prekinuo proizvodnju mobilnih telefona u Kini

Analitičari kažu da postoje znaci da globalno tržište memorijskih čipova počinje da se stabilizuje usled rasta tražnje za serverima i mobilnim uređajima.


Pročitajte ceo tekst Novosti tehnologijaInternet prezentacije i aplikacije na svim uređajima i platformama koji odgovaraju vašim potrebama.

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Viber WhatsApp