Fortnite zaradio 1,8 milijardi dolara prošle godine


Prošle godine ova igra ostvarila je zaradu od 1.8 milijardi dolara, što je za 25 odsto manje nego u 2018. godini, ali je bilo dovoljno da zadrži prvo mesto.

Njegovi najveći konkurenti tokom prošle godine bili su FIFA 19 i Call of Duty: Modern Warfare, koji su je pretekli u ukupnoj prodaji (digitalna i fizička prodaja), ali ne i u online prodaji (koja je merena u ovom izveštaju).

Inače, kada se pogleda koje su sve video-igre tokom prošle godine, možemo da kažemo da su izdavači objavili manje velikih hitova. Međutim, to nije uticalo na ukupnu zaradu, koja je povećana za četiri odsto u odnosu na 2018. godinu i iznosila je ukupno 120 milijardi dolara, piše PC Press.

Fortnite je prednjačio u tome, jer je zabavan za igru, razvojni tim relativno često dodaje nove opcije, često se pojavljuju različiti „sezonski“ izazovi koji obogaćuju i osvežavaju igru, a postoji i jak društveni aspekt.

Zahvaljujući tome, iako ima manje igrača od League of Legends, Fortnite je uspeo da zaradi 300 miliona dolara više.

Jedan od glavnih razloga je to što su Fortnite igrači spremni da potroše za 50 odsto veći iznos novca na igru od igrača League of Legends.

Drugim rečima, Fortnite je uspeo da napravi odličan sistem u kome igrače pretvara u potrošače. Uostalom, kozmetičke izmene unutar igre postale su statusni simbol, tako da igrači troše dosta novca u promenu izgleda avatara kojim upravljaju.

Takođe, ova igra održava visok nivo angažovanosti igrača i saradnjom sa različitim filmskim kućama. Na primer, povodom Star Wars premijere u decembru, po nebu su leteli svemirski brodovi, uključujući i Milenijumski Soko, a igrači su mogli da koriste i svetlosne mačeve kao oružja.

B92.net


Pročitajte ceo tekst Novosti tehnologijaNewsletter

Kontakt

+381 63 8833442

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Viber WhatsApp